Ledorlight LED Floresan 9W 60 cm Yatay Yeşil

Ledorlight LED Floresan 9W 60 cm Yatay Yeşil (Ledorlight LED Floresan 9W 60 cm Yatay Yeşil)

Toplam Stok Adedi : 118

Ledorlight LED Floresan 9 WATT 60CM Yatay Led Floresan Yeşil Led floresanlar çalışırken ısı yaymazlar. 60-90-120-150 cm standart boylarda ve standart T5,T8,T10 soket yapısında üretilmektedir. Led floresan lambalar güçlü elektronik yapıları ile 85-240V AC 50 Hz şebekelerde hiçbir ilave cihaza gerek duymadan direk çalışabilirler. Büyük ve küçük gerilim dalgalarından etkilenmezler. Led floresan lambaları, kamera ve fotoğraf makinelerinde gazlı floresanların çekimler sırasında neden olduğu, titreşim ve bozulmayı ortadan kaldırır. Led floresanlar ile tasarruf ederken istediğiniz etkili ışığa kavuşabilirsiniz.
 

"LAMBA BAŞINA 5 MİLİGRAM CİVA BULUNUYOR"

Kompakt floresan lambalarda, lamba başına ortalama 5 miligrama kadar civa kullanımına izin verildiğine işaret eden Öztürk, civa buharının solunum yolu veya deriden geçişle insan vücuduna nüfuz etmesi sonucunda alzaymır, genel immün sistem problemleri, böbrek fonksiyon bozuklukları gibi birçok sağlık sorununa neden olduğunu anlattı. Öztürk, "Bu nedenle floresan lambalar ve tasarruflu ampullerin kullanım ömrünü tamamladıklarında evlerde ve ofislerde bekletilmemesi, taşınması esnasında kırılmaması için gerekli önlemlerin alınması ve 50 kilogram altındaki miktarlardaki lambalar tüketici tarafından en yakın Atık Getirme Merkezlerine bırakılması gerekir." dedi.

Atık Elektrikli ve Elektronik Eşyaların (AEEE) Kontrolü Yönetmeliği kapsamında yer alan floresan atıklarının, geri dönüşüm ve geri kazanım hedefleri doğrultusunda, çevre lisanslı tesislerde işleme tabi tutulması gerektiğini vurgulayan Öztürk, bu lambaların kırıcılarda kırılıp, içlerindeki civanın aktif karbon filtre ile çekildiğini anlattı.

SON 8 YILDA 2 BİN 366 TON ATIK FLORESAN İŞLEME ALINDI

Öztürk, floresanların işlendiği geri kazanım ya da bertarafının yapıldığı lisanslı 46 tesis bulunduğunu dile getirerek, "Ayrıca floresanlar, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerince onaylanan 25 adet Atık Getirme Merkezinde biriktirilmektedir. 2009-2017 yılları arasında Bakanlığımız Atık Yönetimi Uygulamasına beyan edilen atık floresan miktarı 2 bin 366 tondur." bilgisini verdi.
 





cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Ledorlight LED Floresan 9W 60 cm Yatay Yeşil Ürününü avlon.com.tr den 3 Taksit ve ücretsiz kargo seçeneği ile satın alabilirsiniz.